Kulitsa Resepti

Kulitsa Resepti. Suomalaisille tutuin pääsiäisherkku on varmasti pasha, sitruunainen rusinarahka, jonka valmistuksessa ennen vanhaan käytettiin paaston aikana ylijäänyttä maitoa. Resepti christina aaltio kuva pia inberg.

Kulitsa - Reseptit - Arla
Kulitsa - Reseptit - Arla from www.arla.fi

Sekoita kädenlämpöinen maito, hiiva ja puolet sokerista keskenään. Sekoita munien rakenne rikki ja lisää joukkoon jauhotetut rusinat, appelsiinin kuoripalat sekä. Sulata voi ja lämmitä erillisessä kulhossa maito kädenlämpöiseksi.

Se On Omiaan Paaston Jälkeen Tuomaan Herkkuhetki Ja Kulitsaa Voi Nauttia Toisen Pääsiäisherkun, Pashan, Kanssa.


Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma. Minä lisään kuuman rasvan taikinaan viimeiseksi. Ehdottomasti teetä pashan ja kulitsan kanssa.

Se On Perinteisesti Muodoltaan Pyöreä Ja Pinta.


Kulitsa ei ole koskaan kuulunut lapsuuteni pääsiäisherkkuihin, vaikka meillä pullaa paljon leivottiinkin. Sulata voi ja lämmitä erillisessä kulhossa maito kädenlämpöiseksi. 0,5 dl (30 g) luomurusinoita 1,5 dl (50 g) bakeprota 2 dl (85 g) mantelijauhoja 2 tl leivinjauhetta 4 isoa luomumunaa 40 tippaa vaniljasteviaa laita uuni kuumenemaan 150 °c:een.

Pashan Ei Kuulu Valmistua Nopesti Tai Helposti, Eikä Minun Mielestäni Puolen Tunnin Pikarahka.


Onko kulitsa jo sinulle tuttu herkku? Pyöreä hiivataikinaleivonnainen on kuin tuhti pullakakku, jonka taikina maustetaan sitruunan kuorella, kuivatuilla hedelmillä ja mantelirouheella. Hienonna 1/2 g sahramia huolellisesti huhmaressa ja sekoita maitotilkkaan ennen taikinaan lisäämistä.

Kun Pinta On Kauniisti Ruskistunut, Peitä Vuoka Alumiinifoliolla, Ettei Se Tummu Liikaa.


Nimi tai nimimerkki * tallenna nimeni, sähköpostiosoitteeni ja kotisivuni tähän selaimeen seuraavaa kommentointikertaa varten. Kulitsa on makea, pullamainen kakku ja venäläisen pääsiäiskeittiön ehdoton klassikko, jota syödään pashan kanssa. Kulitsa on kotoisin venäjältä ja se muistuttaa hyvin paljon perinteistä pullaa.

Tämä Resepti Vaatii Aikaa Ja Kärsivällisyyttä Ja Runsaan Tunnin Seisoskelua Hellan Ääressä.


Venäjältä kotoisin oleva kulitsa on pyöreä leivonnainen, joka on valmistettu hiivataikinasta. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin.