Saaristolaisleipä Martat

Saaristolaisleipä Martat. Karppi saaristolaisleipä 3 dl piimää 0,5 hiivaa (25 g) 0,5 rkl suolaa 1,5 dl sokeritonta siirappia 1 dl vehnäleseitä 0,5 dl kaljamaltaita 0,5 dl pellavansiemeniä 1 dl täysjyväruisjauhoja 2 dl gluteenia 3 dl mantelijauhetta lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseoksesta pakkauksen ohjeen mukaan leivottu leipä on laktoositon, maidoton, runsaskuituinen, vegaaninen.

Rahkaleipäset Recipe Food, Yummy food, Easy breakfast
Rahkaleipäset Recipe Food, Yummy food, Easy breakfast from www.pinterest.com

Mittaa kulhoon myös vehnäleseet, ruisjauhot ja kaljamaltaat. Liuota joukkoon hiiva, siirappi ja suola. Käytin nesteenä tummaa gluteenitonta olutta, joka toi maltaiden tavoin sekä vahvan maun että tumman värin.

4 Kpl) Laita Taikinaa N.


Lämmitä piimä varovasti ja sekoita piimään murennettu hiiva, siirappi, kaljamaltaat, vehnänleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Tuoppi saaristolaisleipä jauhoseoksesta pakkauksen ohjeen mukaan leivottu leipä on laktoositon, maidoton, runsaskuituinen, vegaaninen. Ota talteen luottoresepti joulun rakastetuimpaan leipään.

Ensimmäisen Kerran Sanaan Prätsykkä Törmäsin Metsäkylän Marttojen Hallituksen Kokouksessa (Kyllä, Olen Siis Myös Martta).


Hyvin tumma leipä näytti herkulliselta ja terveelliseltä. 1/3 vuoan korkeudesta anna nousta 1 1/2 tuntia paista alimmalla tasolla 1 1/2 tuntia 175 asteessa voitele. Lämmitä piimä suuressa kulhossa kädenlämpöiseksi.

Tämän Leivän Pinta Tummuu Kunnolla Uunissa, Mutta Sitä Ei Pidä Säikähtää.


Tarjoa ruislastujen kanssa tai leivällä. Siirappia ja vettä liuota hiiva… Saaristolaisleipä eli nauvon limppu valmistuu helposti ainekset sekoittamalla.

Herkullisen Makea Saaristolaisleip On Tysin.


Voitele kaksi kahden litran vuokaa (tai kolme pienempää) ja. Toki saaristolaisleipiä olen tehnyt ennenkin, mutta ajattelin kokeilla tätäkin ohjetta, koska siinä taikinaa. Gluteeniton saaristolaisleipä on eri maata:

Saaristolaisleipä On Helppo Leipoa Tällä Teresa Välimäen Reseptillä.


Tätä ruokatoimittaja satu koiviston reseptiä kannattaa kokeilla! Saaristolaisleipä nauvon tapaan leivotaan helposti näin: Väriä ja mallasmaisen rouheaa rakennetta leipään toi myös pellavansiemenrouhe.