Rauta Ruoka

Rauta Ruoka. Rautaa saadaan lihasta, sisäelimistä ja täysjyväviljasta. Ravinnon raudan saantiin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita sillä se auttaa rautavarastojen ylläpitämisessä ja nostamisessa.

Pirkka rauta + C 30kpl/18g KRuoka
Pirkka rauta + C 30kpl/18g KRuoka from www.k-ruoka.fi

Rauta toimii muun muassa elimistön punasolujen hemoglobiinin happea sitovana osana ja edistää hapen kulkeutumista keuhkoista kudoksiin. Myös esimerkiksi rankka urheilu lisää raudan tarvetta. Saat tarpeeksi rautaa, kun syöt näin.

Myös Esimerkiksi Rankka Urheilu Lisää Raudan Tarvetta.


Raudan saantisuositus perustuu laskemiin imeytyneen ja erittyvän raudan tasapainosta. Lisäksi rauta on myoglobiinin ainesosa. Elimistön matalat rautavarastot voivat aiheuttaa väsymystä, heikkoutta, hengenahdistusta, kalpeaa ihoa, sydämentykytystä, huimausta, ärtyvyyttä ja vakavan raudanpuutteen seurauksena myös ylävartalon kipuja.

Riskiryhmänä Ovat Naiset, Joilla On Runsaat Kuukautiset.


Myoglobiini on lihasten hapensaannin happivarasto. Kuvan tiedot finelistä, paitsi nyhtökaura pakkauksesta. Luku osoittaa raudan määrän mg/100g.

Raudan Tärkein Rooli Elimistössä On Toimia Hemoglobiinissa Ja.


Ruoan raudasta imeytyy keskimäärin noin 15 prosenttia. Näitä ruoka‐aineita on siis hyvä välttää pääaterioiden yhteydessä, jotta aterian sisältämä rauta ehtii imeytyä elimistöön kunnolla. Lapsiperheiden ruokasuosituksissa (2016) mainostetaan kalaa hyvänä raudan lähteenä raskaana oleville, vaikka kala sisältää keskimäärin saman verran rautaa kuin ranskanleipä.

Se On Osana Monissa Entsyymeissä, Joita Tarvitaan Aineenvaihduntareaktioissa.


Raudan puutteen tyyppioireisiin kuuluvat väsymys, päänsärky, pahentunut kipu, madaltunut fyysinen suorituskyky, sydämentykytys, hengitysvaikeudet, huimaus sekä kalpeus. Hemoglobiinin tehtävä elimistössä on kuljettaa happea. Kalsium ehkäisee raudan imeytymisen, joten jotta saat kumpaakin tarpeeksi, on tärkeää oppia yhdistämään ne ravinnossa oikein.

Nonhemiraudan Imeytyminen Riippuu Myös Ratkaisevasti Muista Ravintotekijöistä.


Harkitse, että kaksi näistä suurista osista. Elimistö pystyy hyödyntämään ravinnon raudasta vain noin kymmenesosan, mutta normaalisti se riittää. Raudan kemialliset ominaisuudet ovat sen kyky reagoida muiden yhdisteiden kanssa.