Mustikka Talkkuna Jälkiruoka
Mustikka Talkkuna Jälkiruoka. Käytän sitä myös etenkin metsämarjojen kanssa smoothieissa ja lusikoitavina tuorepuuroina. Mustikka on metsiemme yksi herkullisimmista ja terveellisimmistä marjoista.
Perinteisesti sitä on nautittu viilin ja piimän kanssa aamiaisruokana. Minä halusin kuitenkin kokeilla kukkoa talkkunoista. Oikeaoppisesti savolaisen mustikkakukon taikina on tehty pelkistä ruisjauhoista tai mukana on saattanut olla hieman ohrajauhoja.
Vaniljakastiketta Sekoita Pohjataikinan Kuivat Aineet.
Mustikka piiloutui tällä kertaa ruiskuoren sijasta talkkunakuoreen. Mustikka on metsiemme yksi herkullisimmista ja terveellisimmistä marjoista. Helppo mustikkarahka on kevyt ja raikas jälkiruoka tai välipala.
1 Dl Rantalan Savolaista Talkkunaa (Sis.
Talkkuna on suomalainen perinneruoka, joka valmistetaan kaurasta, ohrasta ja herneistä. Se, kuinka voimakkaasti jyvät paahdetaan ja karkeaksi jauho jätetään, vaihtelee ympäri suomen. Käytän sitä myös etenkin metsämarjojen kanssa smoothieissa ja lusikoitavina tuorepuuroina.
5 Dl (300 G) Puolukoita (Tuore Tai Pakaste)
Mustikoille riittää pienempi sokerimäärä (3/4 dl), kun taas happamat puolukat vaativat noin 1. Talkkuna antaa pohjalle täyteläisen viljaisen aromin. Tämän mehukkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu piimä, talkkunajauho ja mustikat.
Lisää Jäähtynyt Voisula Ja Ruokajogurtti.
Ohraa ja suolaa) 1 tl leivinjauhetta. Hillo leipominen yleinen 2 kommenttia. Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.
06 475 2111 Fax 06 476 2555 Mallas@Laihianmallas.fi.
Mustikoista vaniljaista hilloa ja talkkunaista piirakkaa. Hirvelän uunitalkkuna (gluteenittomasta kaurasta) on salainen leipomisaseeni (hah, nyt kaikki tietää!). Laita tarjoiluastiaan ja koristele puolukoilla.