Maksalaatikko Ohje
Maksalaatikko Ohje. Juuri parahiksi joulun alla löytyi kauan kadoksissa ollut äitini maksalaatikkoresepti. Tässä minun hyväksi testaamani maksalaatikko, mitä tullaan tarjoilemaan meillä tänäkin jouluna ja otettu aikoinaan ylös keittokirjasta, mikä oli ajalta ennen sähköuunia, sillä kirjassa ei ollut edes sähköuunin lämpötiloja.
En lapsena koskaan suostunut koskemaankaan muuhun kuin tähän äidin tekemään versioon. Reseptiä katsottu 3 917 928 kertaa. 1½ tuntia (tai miedommalla uuninlämmöllä pidempään).
Itse Tekemällä Maksan Määrää Ja.
Syy siihen, että se ostetaan valmisruokana on se, että saarioisten maksalaatikko on vain maultaan ylivoimaisesti parasta. Mummolan leivinuunin lempeässä lämmössä paistettiin ensin leivät ja pullat, sen jälkeen maksalaatikko. Pääruoat pastat ja nuudelit sokeriton.
Maksalaatikko 1,5 Dl Puuroriisiä 5 Dl Vettä.
Lisää suurimoiden joukkoon kaikki muut aineet. Karannut sarjataulukossa jlleen maksalaatikko ohje teilleen. Maksalaatikko on useimmille tuttu einesruokana.
Liota Kokonaisia Ohrasuurimoita Kylmässä Vedessä Jääkaapissa Yön Yli.
Paloittele maksa ja hienonna sitä monitoimikoneessa (silppurissa) parin minuutin ajan kunnes se on hienojakoista. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja ruskista kevyesti osassa voita. Maksalaatikko on vakiinnuttanut asemansa myös ympärivuotisena ruokalajina.
Keitä Rusinoita Vedessä Noin 5 Minuuttia, Kaada Vesi Pois.
50 g voita tai margariinia. 1 1/4 dl puuroriisiä (110 g) 1 kananmuna. Vanhan ajan maksalaatikko ja sen juhlaversio valmistetaan peuran tai hirven maksasta, riisin keittämiseen käytetään kermamaitoa ja voi lisätään kaksinkertainen määrä.
Ainoita Valmisruokia Joita Meillä Syödään On Maksalaatikko Ja Sitäkin Syödään Vain Jouluna.
Ruskista maksapalat kauniin ruskeaksi sekoitellen. Maksalaatikko isoäidin tapaan tehdään näin: Kuullota sipulisilppua voissa paistinpannulla pehmeäksi.