Sima Ohje
Sima Ohje. Jos haluat vähän erilaista makua simaan, lisää ennen kiehuvan veden kaatamista sokereiden ja sitruunoiden joukkoon tuoreen mintun oksia. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pinnalle.

Kaada päälle 2 l kylmää vettä. Perinteinen sima onnistuu myös kuivahiivasta. Älä kierrä korkkia tiukkaan, jotta paine ei kasva.
Veistä Kuoren Keltaisesta Osasta Ohuita Suikaleita.
Kotisima ei häpeä kaupan siman rinnalla, päinvastoin, kotona tehty sima maistuu aidolta eikä esanssiselta. Pane puhtaisiin pulloihin rusinoita ja 1 tl sokeria. Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa.
Säilytä Sima Viileässä Ja Käytä Noin Viikon Kuluessa.
Vaihteeksi hieman erilaista blogausta ajankohtaisesta aiheesta, eli vapusta ja erityisesti wappusimasta. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Olen aiemmin tehnyt normaalia simaa, vahvempaa simaa sekä viiniä.
Katso Tämä Ja Tuhannet Muut Reseptit.
Sima kannattaa tehdä jo viikko ennen vappua, niin se ehtii valmistua ajoissa. Sokeria herneen kokoinen pala hiivaa rusinoita kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää pullojen pohjalle ripaus sokeria ja muutama rusina.
Paine Pullossa Kasvaa Käymisen Jatkuessa, Joten Älä Käytä Liian Tiukkaa Korkkia.
Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Lisää loput vedestä (1 litra) sekä sitruunan mehu.
Perinteinen Sima Onnistuu Myös Kuivahiivasta.
Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne ohuelti perunankuorimaveitsellä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Lisää loput vedestä ja sitruunamehu.